Gode oplevelser i byen

Læserbrev i Dagbladet 04.10.2010 af Britta Nielsen

Jeg vil gerne melde mig til den positive trend i Fredericia, med at finde og omtale gode oplevelser og aktiviteter i byen.

Trappe

Blandt andre gode, positive ting, vil jeg fremhæve Fredericia Bibliotek for alle de initiativer, de sætter i værk. Bibliotekskalenderen er fyldt med gode aktiviteter, foredrag og musik. Jeg har allerede deltaget i flere, og stor ros til Jeanette Kjær Christiansen og de andre medarbejdere på biblioteket for veltilrettelagte og hyggelige arrangementer. Man føler sig virkelig velkommen, mødt med blomster, tændte stearinlys og små forfriskninger. I torsdags var vi til et arrangement med Anne Louise Madsen, der sang og fortolkede Eva Cassidy sange, akkompagneret af Bent Silvester. Og hvilken vidunderlig aften det blev. En smuk pige med en fantastisk stemme der tryllebandt publikum i 1½ time en almindelig torsdag i Fredericia. Tak til Anne Louise, Bent og Fredericia Bibliotek.

Sådan bliver du stolt af din by

august096

Henrik Byagers bud på, hvad der skal til for at vi kan blive (mere)  stolte af at bo i Fredericia:

Unikke oplevelser med ægte værdi for borgerne skaber positiv energi – vigtigt at det ikke er noget man “køber sig til” – skal ikke være de samme oplevelser som andre byer.

Identitetsskabende fællesskaber mellem rigtige mennesker der føler noget for sagen – “skulle vi ikke prøve….?”

Fortælle opbyggelige historier i stedet for at dele skuffelser og dårlige oplevelser

Lederne skal gå forrest – vi andre skal bakke op – alle skal være med

Vi kommer ikke uden om udviklingen, hvis vi vil holde på de unge borgere og tiltrække nye.

Den efterfølgende debat viste, at de tilstedeværende var glade for at bo i Fredericia, og ret trætte af den negative omtale byen får i medierne.

Der kom også konkrete forslag til unikke oplevelser og ideer til, hvordan vi kan fortælle de opbyggelige historier. Og det er slet ikke utænkeligt, at der blev sået et kim eller to til nye fællesskaber.